Selene
-
Din struguri de pe cele mai bune parcele de vie de pe dealurile din Recaș, culeși noaptea, pentru a-i ocroti de căldură și pentru a le proteja aroma intensă, a apărut gama SELENE [selen], denumită după întruchiparea Lunii în mitologia greacă.
Selene, în completare cu Sole, celebrează acest “savoir vivre” al serilor târzii. La fel cum Sole înseamnă să ne bucurăm de Soare, înseamnă optimism, bucurie, căldură, atitudine şi poftă de viaţă, Selene înseamnă să învingem toridul, să ne bucurăm de răcoarea plăcută și de lumina Lunii, înseamnă pasiune și intensitate.
Nume: |
SELENE - Cabernet Sauvignon |
Soi: |
Cabernet Sauvignon |
Volum alcool: |
14% |
Note de degustare:
Culoare roșu vișiniu, reflexe violacee și limpiditate foarte bună. Arome de fructe roșii și negre (mure, coacaze, vișine), ușor ierboase dupa aerare (ferigă). Se simte interacțiunea bună cu lemnul de stejar, vinul se deschide frumos cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoară. Final interesant cu tente de piele și condiment iute (piper verde). Aciditate foarte bună, atac rapid, tanini dinamici (laterali indeosebi), în egală masură catifelat și rotund, ,cu final iute și cu postgust de durată. Arome vegetale și mai ales arome intense de fructe (prune, coacaze), împletite cu zahăr brun și curmale, ușoare tente de vanilie, sorțișoară, piele și lemn dulce (pe final).
Recomandam acest vin cu:
Tartar de vită, vânat de talie medie și mare, vițel, rață. Pfefersteak, porc mistreț la jăratic, branzeturi cu mucegai, ciocolată
Temperatura de servire/consum:
16°C - 18°C
Nume: |
SELENE - Fetească Neagră |
Soi: |
Fetească Neagră |
Volum alcool: |
14,5% |
Note de degustare:
Culoare rubiniu închis, cu robă violeta, limpiditate bună. Arome vegetale urmate de arome intense de fructe negre (prune, afine), și roșii (vișine, coacăze), împletite cu zahăr brun și curmale, ușoare tente de vanilie, scorțișoara, piper și piele (pe final). Aciditate foarte bună, corp mediu, se deschide frumos după decantarea de minim 30 minute, tanini copți, tineri și activi, ce susține întreaga structură și anunță o evoluție bună în următorii doi ani. Final lung, ușor condimentat.
Recomandam acest vin cu:
Pastramă de oaie, vânat de talie medie și mare, vițel, tartar de vită, coaste de miel, eggplant “a la parmiggiana “(vinete gratinate), preparate din carne de porc, rață. Brânzeturi cu mucegai. Deserturi cu cireșe, mure, coacăze.
Temperatura de servire/consum:
15°C - 16/17°C