Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-19
Sambata: 09-19
 Brasov, Str. Saturn nr. 26
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

Castel Huniade  • Unul din cele mai marcante simboluri istorice ale Timișoarei este Palatul “Castel Huniade”. Din 1456 incoace, toate clopotele bisericilor catolice din toata lumea bat la amiaza in onoarea lui Iancu de Hunedoara, din ordinul Papei Callixt al III-lea, dupa marea victorie din batalia Belgradului. Care este legatura dintre “atletul cel mai puternic al lui Christos”, cum l-a numit acelasi Papa, si vinurile noastre? Cea mai la indemana de invocat este aceea ca fiecare lucru pe care il avem sau il facem astazi este rodul faptelor trecute, la fel de mult cum tot ceea ce facem si suntem astazi se transforma intr-o radacina pentru toate cele ce vor fi. Dar, mai mult decat atat, fragmentul de istorie pe care ni l-a lasat mostenire domnia lui Iancu de Hunedoara este hrisovul din 1447 cand, dupa darea in folosinta a Castelului Huniade, s-a semnat contractul prin care Mihail de Ciorna cumpara de la Ioan si Ecaterina Magyar viile din Recas, aceasta fiind, de altfel, prima atestare documentara a acestei podgorii. Onorandu-ne istoria, am creat aceste vinuri expresive, pline de viata, aproape explozive, extrem de racordate la stilul de vin contemporan. Pentru ca prezentul apartine celor care il traiesc, si singurii care il pot trai sunt cei care isi inteleg trecutul, pentru a-si putea construi viitorul.

Nume: Castel Huniade - Riesling
Soi: Riesling
Volum alcool: 12%Note de degustare:

Galben pai, cu inflexiuni verzui, limpiditate bună. Arome proaspete de flori albe (soc, romaniță) și mere verzi. Atac redus, cu aciditate bună, usor citric, corp lejer, la încălzire apar senzații de caise și piersici pârguite (parțial coapte), postgust ce confirmă prospețimea și intensitatea gustative.

Recomandam acest vin cu:

Urda, caș, salate cu pește, peste prăjit în mălai, salată de icre, hamsii prăjite, crochete de pește, pasta cu sos pesto, peste la cuptor și deserturi (tarte) cu caise, pere.

Temperatura de servire/consum:

5°C - 8°C


Nume: Castel Huniade - Sauvignon Blanc
Soi: Sauvignon Blanc
Volum alcool: 11,5%Note de degustare:

Galben auriu, cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Prospețime cu accente vegetale (iarbă), flori de salcâm și fructe pârguite (caise, piersici), și pepene galben, pe un fundal mineral. Mineralitate confirmată gustativ, sustinuță de aciditate bună, tente citrice (limeta), cu final ușor amărui (sâmburi de caise). Alcoolul bine integrat susține structura unui vin marcat de o dinamică gustativă bună și de note tonice.

Recomandam acest vin cu:

Urdă, caș, salate cu pește, salată de icre, salata Caprese, salată bulgarească, șnitel de pui/curcan, tochitură moldovenească, la cuptor, pasta cu sos pesto, preparate la cuptor (pe bază de curcan, potarniche), pește și deserturi (tarte) cu caise, pere, placintă cu mere.

Temperatura de servire/consum:

5°C - 8°C


Nume: Castel Huniade - Fetească Regală
Soi: Fetească Regală
Volum alcool: 11,5%Note de degustare:

Galben auriu, cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome placute de flori albe (salcâm), fructe (măr verde, piersică, caisa), coajă de limetă, miere, cu aspecte minerale. Are aciditate bună, corp mediu, intense aspecte gustative de fructe albe coapte pe un fundal de miere , se termina ușor migdalat Alcoolul bine integrat confirmă structura echilibrată și este completat de un postgust lung.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, scoici, preparate la cuptor /jar din curcan, vițel, potârniche, cu sosuri pe bază de ierburi, vinaigrette, citrice sau cu mărar (Café de Paris), deserturi precum placinta cu branză dulce, nuci si stafide, tarte de fructe (caise, mere), cozonac cu stafide și rahat, nougat.

Temperatura de servire/consum:

5/6°C - 8/10°C


Nume: Castel Huniade - Chardonnay
Soi: Chardonnay
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Galben auriu, cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome florale (soc, salcâm) și tuse de vanllie. Mineralitate, fructe albe coapte pe final (caise, piersici). Aciditate bună, corp mediu, senzație de dulce cu efect reconfortant, citrice, nucă prajită, caise.

Recomandam acest vin cu:

Urda, caș afumat, carne de pui/curcan servite, pui a la Kiev, deserturi precum Cheese cake, prăjituri cu vanilie, Pana Cotta.

Temperatura de servire/consum:

5°C - 8°C


Nume: Castel Huniade - Roze
Soi: Fetească Neagră, Syrah, Cabernet Sauvignon
Volum alcool: 11,5%Note de degustare:

Culoare roz intens , limpiditate foarte bună. Cucerește prin arome de fructe roșii de pădure (zmeură și fragi), de cireșe, cu o tentă de fruct confiat. Reconfortant cu aciditate bună, rotund, cu o intensă senzație de prospețime și cu final plăcut.

Recomandam acest vin cu:

Sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, salate de alge și somon, preparate la grătar cu vițel, curcan, rață și deserturi cu fructe de pădure .

Temperatura de servire/consum:

8/9°C - 12°C


Nume: Castel Huniade - Cabernet Sauvignon
Soi: Cabernet Sauvignon
Volum alcool: 13%Note de degustare:

Roșu purpuriu intens, cu reflexii violete , limpiditate bună. Arome intense de fructe (vișine, coacaze) aspecte vegetale și mineralitate. Atac mediu, aciditate bună, corp bun, tanini tineri și activi, ușor vegetal, gust de vișine coapte cu final lejer de condiment.

Recomandam acest vin cu:

Cașcaval afumat, brânzeturi semitari, Goulash de vită, tochitură moldovenească, ciulama de ciuperci, vânat de talie medie și mare, vițel, rață. Deserturi cu cireșe, mure,coacăze, sau cu cremă de ciocolată.

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C


Nume: Castel Huniade - Fetească Neagră
Soi: Fetească Neagră
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Roșu violaceu, intensitate medie, limpiditate bună. Arome dense de prune coapte, vișine și cireșe amare. Atac și corp medii, un vin catifelat cu aciditate bună, tanini reduși, placuți, un final ușor amărui ce ajută salivarea și resuscitează aromele depuse pe limbă.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi semitari (cascaval), gustări românești (chifteluțe, cârnăciori, vinete pe jar), carne de porc, ostropel de pui, papanaș, găluști cu prune.

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16/17°C


Nume: Castel Huniade - Merlot
Soi: Merlot
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Roșu purpuriu cu reflexe intense violacee, limpidate bună. Arome proaspete de fructe roșii (vișine, coacaze), flori (violete) și usor vegetale. Aciditate foarte bună, corp mediu, alcool bine integrat, un vin dinamic si echilibrat. Gustativ se remarcă prin arome de zmeură cu un postgust plăcut.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi maturate, salate cu carne, gustări tradiționale românești, preparate de carne la grătar, pastramă, tort de ciocolată, prăjitură “Foret Noir “.

Temperatura de servire/consum:

16°C - 18°C


Nume: Castel Huniade - Merlot, Pinot Noir
Soi: Merlot, Pinot Noir
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Roșu vișiniu cu reflexe violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii (vișine, merișoare). Atac bun, aciditate ridicată, corp mediu, tanini vioi, alcool integrat, cu o senzație placută de dulce. Echilibru între arome, alcool și tanini.

Recomandam acest vin cu:

Branzeturi cu chimen, orez cu stafide, bucatarie asiatică, salată cu roșii uscate la soare, deserturi pe bază de fructe roșii, nuci, migdale, stafide.

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C