Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-19
Sambata: 09-19
 Brasov, Str. Saturn nr. 26
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

Regno Recas  • Gama Regno Recaş reprezintă, alături de Domeniile Recaş, omagiul prodcatorului din vestul ţării adus terroir-ului banățean, cu ocazia celor 25 de ani de la înfiinţarea Cramelor Recaş. Gama de vinuri cuprinde 8 etichete, destinate exclusiv sectorului HORECA, majoritatea oferind un sortiment de vin monovarietal. Mesajul transmis vizual de etichete – portretul – este inspirat din tehnica pictorului renascentist Giuseppe Arcimboldo, universal recunoscut datorită figurilor alegorice executate prin combinaţia diferitelor obiecte, plante şi fructe legate metaforic de subiectul reprezentat. În cazul etichetelor Regno Recaş, viziunea pictorului florentin a fost reinterpretată de pictoriţa Vali Irina Ciobanu, artist plastic care a reuşit să transpună în portretele care domină etichetele gamei, personalitatea olfactiv-gustativă a tipicităţii fiecărei categorii. Potretele albe, feminine, speculează registrul floral, citric şi vegetal caracteristic vinurilor albe seci. Cel roze, tot feminin, ilustrează prospeţimea fructelor roşii şi a florilor caracteristice acestui tip de vin, iar cele roşii, androgine, se remarcă printr-o compoziţie mândră şi incitantă, alcatuită din fructe roşii şi negre, condimente şi struguri negri. Dopurile sticlelor de vin reprezintă de asemenea o premieră în România, fiind realizate, după patentul Normacorc dintr-un polimer al uleiului de trestie de zahăr, rezultatul garantând lipsa contaminanților specifici dopurilor de plută și o rezistență și elasticitate mai mari în timp. Pentru pastrarea nealterata a prospetimii vinurilor, precum si in cazul servirii acestora la pahar in mai multe reprize dupa deschiderea sticlei, sortimentele Roze si Pinot Grigio sunt prevazute cu capac filetat.

Nume: Regno Recaş - Sauvignon Blanc
Soi: Sauvignon Blanc
Volum alcool: 13%Note de degustare:

Galben pai cu ușoare reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome de fructe tropicale (banane), agrișe, piersici albe, miere, ușoare aspecte autolitice (drojdii). Aciditate foarte bună, alcoolul bine integrat, mineralitatea completează. Un vin elegant, cu un postgust foarte bun.

Recomandam acest vin cu:

Branzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, preparate la cuptor sau la jar din curcan, pui, cu sosuri pe bază de ierburi, vinaigrette, citrice sau cu mărar (Café de Paris), pește, deserturi precum placintă cu brânza dulce, nuci și stafide, tarte de fructe (caise, mere), cozonac cu stafide și rahat, nougat.

Temperatura de servire/consum:

7°C - 9°C


Nume: Regno Recaş - Pinot Grigio
Soi: Pinot Grigio
Volum alcool: 12%Note de degustare:

Galben pai cu ușoare reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome de fructe (pomello, mere verzi, grapefruit copt), aspecte minerale. Aciditate foarte bună, alcool bine integrat, reconfortant, ușor citric, mineral, cu postgust mediu, plăcut.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi ușoare, fine, salată de crab, creveti cu sos cocktail, caracatiță, peccorino, carne de pui/curcan, biban sau doradă la cuptor/grătar, paste cu sos pesto, deserturi cu caise, pere.

Temperatura de servire/consum:

5/6°C - 8/10°C


Nume: Regno Recaş - Rhein Riesling
Soi: Rhein Riesling
Volum alcool: 12%Note de degustare:

Galben pai, cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome placute de flori albe , fructe (pere și caise pârguite), coajă de lămâie, cu aspecte vegetale și minerale. Are aciditate bună, corp mediu, alcool bine integrat, răcoritor, mineral cu tente citrice lejere, ușor migdalat pe final, cu gust de pere și cu postgust bun. Vinul este marcat de prospețime.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi proaspete, gustări pe bază de icre de pește, preparate pe bază de trufe, sushi, pește afumat/sărat, pește la grătar, paste cu fructe de mare, bucătărie asiatică, tartă de lămaie.

Temperatura de servire/consum:

5/6°C - 8/10°C


Nume: Regno Recaş - Roze
Soi: Cabernet Sauvignon, Cabernetr Franc, Pinot Noir, Cadarcă
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Culoare roz, intensitate medie (fragi) limpiditate foarte bună. Arome florale (petale trandafiri) și de fructe (fragi, coacaze). Aciditate bună, rotund, echilibrat, mineral, cu final marcat de senzația gustativă de coacaze, postgust mediu, plăcut.

Recomandam acest vin cu:

Sushi, bucătarie asiatică, șalate cu pește, preparate la grătar cu vițel, curcan, rață, deserturi cu fructe de pădure.

Temperatura de servire/consum:

7°C - 9°C


Nume: Regno Recaş - Fetească Neagră
Soi: Fetească Neagră
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Roșu vișiniu închis, cu reflexe violacee, lmpiditate bună. Arome intense de fructe (cireșe negre, mure, prune), cu ușoare tente de fum. Aciditate bună, corp mediu, taninuri tinere, intensitate gustativă, cu un final ușor amărui, de prune afumate. Echilibru între arome, alcool și taninuri.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi semitari (cașcaval), gustări românești (chifteluțe, cârnăciori, vinete umplute), sarmale în foi de viță, ostropel de pui, tochitură moldovenească, papanași, găluște cu prune

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C


Nume: Regno Recaş - Pinot Noir
Soi: Pinot Noir
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Roşu purpuriu, cu reflexe violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe roşii şi negre (vişine, afine, merişoare), şi florale (violete). Aciditate bună, corp mediu, taninuri plăcute, dinamică bună, cu un final uşor amărui (afine) şi condimentat. Echilibru între arome, alcool şi taninuri.

Recomandam acest vin cu:

Bruschete cu ciuperci, aperitive pe bază de prosciutto, chorizzo, jamon Iberico, ton, brânzeturi semitari, pateuri, terrine, Iepure la cuptor, deserturi pe bază de fructe roşii

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C


Nume: Regno Recaş - Syrah
Soi: Syrah
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de aspecte de condiment dulce. Aciditate ridicată, corp mediu, taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat, cu alcool integrat ,cu final plăcut și postgust bun. Echilibru între arome , alcool și taninuri.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi cu chimen, salată cu roșii uscate la soare, carpaccio de vițel, barbeque , vânat (căprioară) cu sos de muștar, cotlete de miel, preparate cu sosuri de piper, deserturi pe bază de fructe roșii, nuci, migdale, stafide.

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C