Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-19
Sambata: 09-19
 Brasov, Str. Saturn nr. 26
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

Domeniile Recas  • Domeniile Recaș, gama de 5 vinuri, lansată în iunie 2016 cu ocazia aniversării oficiale a 25 de ani împliniți de Cramele Recaș, este prima gamă de vinuri din portofoliul producătorului bănățean care cuprinde în numele sau denumirea regiunii unde iau naștere vinurile favorite ale multor consumatori, români și străini deopotrivă. Pentru a puncta cât mai bine poziționarea geografică a localității Recaș, a terroir-ului și a istoriei viticulturii de pe aceste meleaguri, eticheta gamei de vinuri Domeniile Recaș reprezintă o hartă stilizată a regiunii după un model original cules de pe o litografie a Banatului datând din secolul al XVIII-lea. În premieră pe piața românească de branding, etichetele celor patru vinuri sunt realizate prin procedee tehnice speciale presupunând plasarea elementelor hărții în relief tactil prin tehnica embossarii braille, astfel încat etichetele pot fi recunoscute la raft și de către nevazători. Dopurile sticlelor de vin reprezintă de asemenea o premieră în România, fiind realizate, după patentul Normacorc dintr-un polimer al uleiului de trestie de zahăr, rezultatul garantând lipsa contaminanților specifici dopurilor de plută și o rezistență și elasticitate mai mari în timp.

Nume: Domeniile Recaș - Fetească Regală
Soi: Fetească Regală
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Galben auriu, cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome plăcute de flori albe (salcâm), fructe (măr verde, piersică albă), coajă de lămâie, cu aspecte minerale. Are aciditate bună, corp mediu, intense aspecte gustative de fructe albe coapte, tentă citrică lejera, ușor migdalat pe final, postgust bun. Vinul e marcat de echilibrul între arome, alcool și corp.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, preparate la cuptor sau jar din curcan, vițel, potârniche, cu sosuri pe bază de ierburi, vinaigrette, citrice sau cu mărar (Café de Paris), deserturi precum placintă cu branză dulce, nuci și stafide, tarte de fructe.

Temperatura de servire/consum:

5/6°C - 8/10°C


Nume: Domeniile Recaș - Muscat Ottonel
Soi: Muscat Ottonel
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Galben pai cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome ierboase de fân uscat, florale (soc), urmate de tente de fructe albe (piersica, caisă) și miere. Aciditate foarte bună, ușor citric, rotund, echilibrat, mineral, cu postgust mediu, plăcut.

Recomandam acest vin cu:

Caș brânzeturi semitari , salată Caprese, salată bulgarească, șnitel de pui sau curcan, tochitura moldovenească, la cuptor, pește, paste cu sos pesto, preparate la cuptor (pe baza de curcan, pui, potarniche) și deserturi cu caise, pere.

Temperatura de servire/consum:

5/6°C - 8/10°C


Nume: Domeniile Recaș - Syrah
Soi: Syrah
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Roșu purpuriu, cu reflexe violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii (vișine, afine, coacaze negre ), floral (violete). Aciditate ridicată, corp mediu, tanini tineri, copți, un vin catifelat, cu alcool integrat, cu un final intens. Echilibru între arome, alcool și tanini.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi cu chimen, salată cu roșii uscate la soare, Carpaccio de vițel, barbeque, ton roșu, vânat, carne în sos de piper, deserturi pe bază de fructe rosii, nuci, migdale, stafide.

Temperatura de servire/consum:

15°C - 17°C


Nume: Domeniile Recaș - Merlot
Soi: Merlot
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Roșu visiniu cu reflexe violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii si negre (vișine, mure, merișoare), tente de fum. Aciditate bună, corp mediu, tanini tineri, dinamica bună, cu un final ușor amar și condimentat. Echilibru între arome, alcool și tanini.

Recomandam acest vin cu:

Branzeturi semitari (Tilsit, Maasdam, Gouda), pastramă, cârnati afumați/uscați, cărnuri roșii la grătar, tocăniță vânătorească, miel la proțap, deserturi cu fructe de pădure

Temperatura de servire/consum:

15°C - 17°C


Nume: Domeniile Recaș - Spumant Alb
Soi: Chardonnay
Volum alcool: 12%Note de degustare:

Galben pai,cu nuanțe lejere verzui, limpiditate foarte bună. Perlare fină, de persistență medie, cu bule mici și cu un mousse (spumă) lejer la suprafata. Arome (florale) de salcâm, mere verzi, cu ușoare aspecte de pâine prăjită, elegante și fine. Aciditatea susține intreg corpul și păstrează intensitatea aromatică, note reconfortante, ușor citrice, ce marchează prospețimea, prezentând un postgust echilibrat și lung.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi semitari și tari , salată Caesar, preparate la cuptor cu sosuri și reducții, rulada de pui și curcan, pește de mare adâncime (calcan), crustacee (rac, langustină, homar), sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, preparate la grătar cu vițel, curcan, rață, deserturi cu mango, piersici, caise.

Temperatura de servire/consum:

5°C - 7°C


Nume: Domeniile Recaș - Spumant Roze
Soi: Cadarca 90%, Cabernet Sauvignon 5 %, Cabernet Franc 5 %
Volum alcool: 12%Note de degustare:

Culoare roz pal, limpiditate foarte bună. Perlare fină, de persistență medie, cu bule mici și cu un mousse (spumă) lejer la suprafață. Arome de fructe roșii ( fragi, zmeură, coacăze roșii ), petale, cu ușoare aspecte vegetale. Aciditatea foarte bună, reconfortant, ușor acrisor, cu un final ce reamintește gustativ de coacăze roșii

Recomandam acest vin cu:

Sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, preparate (la grătar) cu vițel, curcan, rață, deserturi cu fructe de pădure.

Temperatura de servire/consum:

5°C - 7°C