Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-19
Sambata: 09-19
 Brasov, Str. Saturn nr. 26
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

Sole  • Sole este plecăciunea pe care o facem Soarelui, ingredient esențial al vinului. La Recaș, Soarele se surprinde cel mai bine în vinurile albe, luminoase și calde. Când am reușit să surprindem o rază de soare și într-un rose, nu am ezitat să-l așezam alături de vinurile consacrate deja în această gamă – Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc. Sole înseamnă să ne bucurăm de Soare, să învingem frigul, înseamnă optimism, bucurie, caldură, atitudine și poftă de viață. Sau, așa cum am scris chiar pe etichetă (gândurile înscrise acolo aparțin chiar unui om care-și petrece aproape întreaga viață în podgorie): “Sole este esența eterna a vieții bine trăite”

Nume: Chardonnay
Soi: Chardonnay
Volum alcool: 13%Note de degustare:

Galben auriu, vagi reflexe verzui, limpiditate bună. Arome florale (romaniță), de fructe (caise, piersici albe, nuci lychee) cu ușoare atingeri de lemn de alun si vanilie. Un vin corpolent, cu arome intense, aciditate bună, mineralitate accentuată, pe fundal de miere, final cu gust placut de pomelo, cu postgust de excepție.

Recomandam acest vin cu:

Brînzeturi semitari și tari, brânzeturi cu mucegai extern (Brie, Camembert), salată Caesar, Preparate la cuptor cu sosuri și reducții, ruladă de pui și curcan, pește oceanic (Calcan), crustacee mari (rac, langustină, homar), Tuna steak, plachie de pește, deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas.

Temperatura de servire/consum:

8°C - 9/11°C


Nume: Sauvignon Blanc
Soi: Sauvignon Blanc
Volum alcool: 13%Note de degustare:

Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome fructate (piersică, grapefruit roșu), florale (salcâm, soc) ierboase (fân și caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate și un impact gustativ de prospețime.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi proaspete, Salata Niçoise, preparate la cuptor, pe bază de curcan, potârniche, ruladă de pui, pește de rau (păstrăv, știucă) și deserturi cu fructe (piersici, caise).

Temperatura de servire/consum:

6°C - 8/10°C


Nume: Fetească Regală
Soi: Fetească Regală
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Galben auriu, reflexe verzui. limpiditate bună. Mineral, cu ușoare tente florale de salcâm și cu descoperirea fructelor albe coapte în fundal (piersici și pere ) și ananas. Aciditate bună, eleganță, mineralitate prezentă, echilibru și postgust lung. conferă caracterul sec și lasă o aromă sofisticată pe cerul gurii.

Recomandam acest vin cu:

Salată caprese, salate cu carne de pui sau curcan, bucătărie asiatică, rulada de curcan, pește la grătar, tuna steak, deserturi cu piersici, caise, mango, ananas.

Temperatura de servire/consum:

8°C - 10°C


Nume: Sole Roze
Soi: Fetească Neagră, Pinot Noir
Volum alcool: 11,5%Note de degustare:

Culoare roz trandafiriu, intensitate medie, cu limpiditate bună. Aromatic se deschide ușor către fructe roșii (cireșe, rodii), petale de trandafir, cu aspecte vegetale. Un vin reconfortant și vioi, cu aciditate bună ce susține o structură bazată de prospețime și eleganță, cu un final ce amintește de merișoare (cranberry).

Recomandam acest vin cu:

Sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, roast beef, vițel, curcan, rață, deserturi cu fructe de pădure

Temperatura de servire/consum:

7°C - 7/10°C