Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-19
Sambata: 09-19
 Brasov, Str. Saturn nr. 26
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

Solo Quinta  • Solo Quinta este un vin rar, născut din imaginaţia şi dragostea pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Un cupaj neobişnuit, între patru soiuri albe şi un soi roşu vinificat în alb, care se schimbă în fiecare an în funcţie de strugurii care dau cea mai bună performanţă în acel sezon. Cei mai buni dintre cei mai buni struguri se regăsesc aici, în cupajul Solo Quinta. O dovedeşte faptul că a ajuns în listele de vin a câtorva dintre cele mai bune restaurante din lume, încununate cu stele ale Ghidului Michelin (Maze, restaurantele lui Gordon Ramsay), sau o arată Marele Premiu (cel mai bun vin alb sec din concurs) câştigat la Vinalies Internationales 2011, important concurs internaţional de vinuri din Franţa, fiind probabil cea mai importantă distincție acordată unui vin românesc.

Nume: Solo Quinta
Soi: Chardonnay, Muscat Ottonel, Fetească Regală Sauvignon Blanc, Negru de Drăgășani
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Galben auriu, cu reflexe verzui, limpiditate bună. Aspecte intens florale (soc, salcâm), note verzi, fructe (caise, piersici, gutui, urmate de mango), totul construit pe o mineralitate bună și cu vanilie în fundal. Aciditatea foarte bună susține un vin complex, catifelat, onctuos, intens aromatic, corpolent, care își pastrează calitățile și pe final, acesta fiind marcat de gust de sâmburi de caise. Postgustul este lung și placut. Un echilibru foarte bun între arome, alcool și aciditate.

Recomandam acest vin cu:

Preparate la cuptor, pe bază de curcan, potarniche, fructe de mare, pește de talie medie, branzeturi semitari și deserturi cu farse de piersici, caise.

Temperatura de servire/consum:

8°C - 10°C


Nume: Solo Quinta Roze
Soi: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Cadarcă, Gewürtztraminer
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Culoare roz (nuanțe de fragi), reflexe metalice, limpiditate bună. Aspecte fructate (fragi, grapefruit roșu), florale (orhidee, trandafir) pe un fond mineral evident. Aciditatea foarte bună susține un vin complex, cu aspecte mature, prezențe lejere de taninuri, fructuozitate și intensitate gustativă, ușoare aspecte citrice (grapefruit, portocale roșii) și de rodie. Postgustul este lung și plăcut. Un echilibru foarte bun între arome, alcool și aciditate.

Recomandam acest vin cu:

Sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, preparate la cuptor, pe bază de curcan, somon la grătar sau cuptor, fructe de mare, tartar de ton sau somon, potârniche, pește de talie medie, brânzeturi semitari și deserturi cu piersici, caise, prajitură cu fructe confiate.

Temperatura de servire/consum:

8°C - 10°C