Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-19
Sambata: 09-19
 Brasov, Str. Saturn nr. 26
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

Schwaben Wein  • Unii oameni numesc acest tip de vin “entry level”, altii ii spun “quality”. Noi, cu reverenta, ii spunem celui mai accesibil vin imbuteliat pe care il producem “Schwaben Wein”, vinul svabilor. Si, sa nu uitam, “simplii” svabi i-au dat lumii pe Faust si pe Einstein, pe Hauff si pe Heidegger, pe Hesse si pe Kepler, pe Daimler si pe Diesel. Acest vin ofera atat de mult, pentru un pret atat de mic. Unii ii spun vin “simplu de inteles”, altii au spus despre svabi ca sunt oameni simpli. Noi credem ca e mai usor de inteles cat de departe a ajuns Cramele Recas atunci cand cel mai “simplu” vin arata ca Schwaben Wein. Vorba svabilor, “trei lucruri fac o casa frumoasa: munca, munca si munca”.

Nume: Schwaben Wein - Riesling Italian
Soi: Riesling Italian
Volum alcool: 12,5%Note de degustare:

Schwaben Wein Riesling este un vin aspru și sec. Astfel, strugurii sunt recoltați cu o aciditate mai aspră și vinul este lăsat să fermenteze până devine sec, pentru a crea senzația finală de sec. Aromele delicate ale Rieslingului sunt protejate de la pivniță la sticlă prin atenție la detalii, precum controlul temperaturii și evitarea contactului excesiv cu aerul și a oxidării. Drojdiile selectate lucrează bine cu mustul de Riesling și produc arome interesante şi subtile în timpul fermentării.

Recomandam acest vin cu:

Salată bulgarească, păstrăv în malai, hamsii prăjite și deserturi cu caise, pere.

Temperatura de servire/consum:

5°C - 8°C


Nume: Schwaben Wein - Fetească Regală
Soi: Feteasca Regala
Volum alcool: 12%Note de degustare:

Galben pai, cu reflexe verzui, limpiditate bună. Arome proaspete de flori albe și fructe albe (pere, măr Golden) și fân proaspăt cosit. Atac și aciditate medii, corp bun, alcool integrat, mineral, final ușor acrisor . Un vin marcat de prospețime , echilibrat și bogat în arome.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi proaspete (urdă, caș, ricotta), semitari (Schwaiter, Maasdam, Ementhaler) preparate pe bază de pui cu sosuri pe baza de ierburi, deserturi precum tarte de fructe , tort de mere, cozonac cu stafide și rahat.

Temperatura de servire/consum:

5°C - 8°C


Nume: Schwaben Wein - Muscat/Fetească Regală
Soi: Muscat/Fetească Regală
Volum alcool: 11,5%Note de degustare:

Galben auriu, cu vagi inflexiuni verzui, limpiditate bună. Arome florale albe (salcâm, soc), pepene galben, ușor ananas și stafide. Atac și aciditate medii, corp bun, alcool integrat, final ușor acrișor. Un vin echilibrat și bogat în arome.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, pulpa de curcan, potârniche (la cuptor sau la jar), deserturi precum tarte de fructe, cozonac cu stafide și rahat, plăcinte cu brînză dulce.

Temperatura de servire/consum:

7°C - 10°C


Nume: Schwaben Wein - Roze
Soi: Cabernet Sauvignon
Volum alcool: 11,5%Note de degustare:

Culoarea zmeurei, de intesitate medie. Arome de fructe roșii (căpșune, zmeură), dense și persistente. Aciditate bună, ce maschează usor senzația de dulce, păstrând caracterul dinamic al vinului.

Recomandam acest vin cu:

Brânzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, cărnuri roșii gatite la cuptor , Goulash și deserturi precum tarte de fructe.

Temperatura de servire/consum:

10°C - 12°C


Nume: Schwaben Wein - Cabernet Sauvignon
Soi: Cabernet Sauvignon
Volum alcool: 13,5%Note de degustare:

Roșu rubiniu intens, cu inflexii violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii și negre (vișine, coacăze, afine, mure), ușoare aspecte vegetale. Atac și corp lejere, tanini foarte prietenoși, final marcat de gust de afine.

Recomandam acest vin cu:

Branzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, carnuri roșii gătite la cuptor, goulash și deserturi precum tarte de fructe.

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C


Nume: Schwaben Wein - Merlot
Soi: Merlot
Volum alcool: 13%Note de degustare:

Roșu vișiniu cu reflexe violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii și (vișine, coacăze). Atac bun, aciditate ridicată, corp mediu, tanini rotunzi activi, consistent și cu final de vișine.

Recomandam acest vin cu:

Branzeturi maturate și semitari (tip cașcaval), salate cu carne, preparate la grătar, pastramă. tarte cu fructe roșii. prajitură cu vișine.

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C


Nume: Schwaben Wein - Cabernet Sauvignon/Pinot Noir
Soi: Cabernet Sauvignon/Pinot Noir
Volum alcool: 12%Note de degustare:

Roșu vișiniu cu reflexe violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii și (vișine coacăze). Aciditate bună, corp mediu, tanini rotunzi activi, consistent și cu final de vișine coapte.

Recomandam acest vin cu:

Branzeturi maturate și semitari (tip cașcaval), salate cu carne, tarte cu fructe roșii, prajitura cu vișine.

Temperatura de servire/consum:

14°C - 16°C