Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-19
Sambata: 09-19
 Brasov, Str. Saturn nr. 26
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

Cuvee Uberland  • La Cramele Recaş, printre cele aproape 1.000 de hectare pe care le cultivăm, am identificat, după ani şi ani de căutări şi experimente, câteva asemenea puncte de performanţă, majoritatea concentrate în zona numită de localnici Überland (“valea de peste deal”). Inspiraţi de tehnicile de fabricare a marilor vinuri italiene, strugurii nu sunt culeşi când ajung la maturitate deplină, ci sunt doar tăiaţi, apoi sunt lăsaţi să se deshidrateze o vreme în vie, astfel încât mustul să ajungă la un maximum de concentrare. Lucrat cu grijă şi cu dragoste paternă de către oenologul australian Hartley Smithers, vinul obţinut este apoi “educat” timp de 12 luni în baricuri, pentru a se hrăni cu bogăţia de arome a lemnului. Rezultatul ar putea fi măsurat în medalii sau note ale criticilor de specialitate, însă faptul că a devenit un mare succes imediat după lansare ne dă certitudinea că mesajul nostru de excelenţă a ajuns deja la public. Pentru aceasta vă mulţumim dumneavoastră, tuturor celor care ne-aţi oferit timpul şi încrederea pe care un asemenea vin le solicită.

Nume: Cuvee Uberland
Soi: Cabernet Sauvignon(60%), Merlot(40%)
Volum alcool: 15%Note de degustare:

Roșu rubiniu închis. Arome de fructe supracoapte se deschid după aerare (cireșe amare, vișine, coacăze și prune ), pe un fundal de stafide și rom “anejo” caraibean, vanilie , cu final de piper. Aciditatea e ridicată, fixează bine aromele, daruiește viață vinului, sustinut de un alcool bine integrat. Are un bun potențial de învechire .

Recomandam acest vin cu:

Pfeffersteak, fillet mignon, large and medium game, boar cooked over the embers, veal, duck cooked in the oven, mouldy cheeses. Desserts with cherries, blackberries, currants, tiramisu, chocolate mousse.

Temperatura de servire/consum:

15°C - 18°C